Wednesday, 6 November 2013

JAGA KESELAMATAN ANDA KETIKA HUJAN, BANJIR DAN UniSZA

Assalamualaikum dan Salam sejahtera warga UniSZA,

Hujan, Hujan dan Hujan lepas tu banjir? Adakah UniSZA bakal banjir lagi? Pihak Universiti telah mengambil beberapa inisiatif bagi menangani masalah ini. Walaupun banjir masih terjadi, tetapi tempoh untuk air kembali surut dapat dikurangkan apabila longkang besar berhadapan foyer asrama siap. Baru-baru ini, pihak UniSZA telah mengambil tindakan untuk menambah longkang di belakang kolej kediaman C. Diharap dengan inisiatif ini dapat membantu kelinciran sistem perparitan UniSZA. Dahulunya if banjir, memang payah nak surut, kini alhamdulillah semakin pantas. Semoga semakin hari semakin baik UniSZA tercinta kita ini :)

Banjir Suatu ketika dahulu

Musim hujan macam ni, elok kita jaga keselamatan kita, kalau bukan kita yang jaga keselamatan kita? siapa lagi?
 
1) Hujan lebat ni elok kita jangan la keluar gi sane sini, kang ade yang sewe kerete eksiden? camno tu?
2) kalau nak keluar gak tu, hati2 lah, bukan ape, kite ni student, apa2 berlaku kite yang kene bertanggungjawab tau.
3) Dah ade nampak gaye macam air naik je tu, bek awal2 alih kenderaan tu. kang x hidup kenderaan tu mane nak cari duit..huhu
4) Rutin budak2 UniSZA ni, time banjir da macam pesta air pulak kan, semua pakat turun main air. Nasihat dari admin, elok jangan men air gitu r, bukan bersih pun. haiwan berbisa pun banyak. (ade kes kan ular lah, lipan lah dll.)
5) ada hal2 kecemasan elok call pihak yang bertanggungjawab:
 
Pejabat Asrama (Unit Perumahan & Kebajikan Pelajar) : 09 6688978/6687745
Pengurus Asrama Kolej Kediaman A : En. Rashidin : 012 9089381
Pengurus Asrama Kolej Kediaman B & C : Cik Suhazlina : 012 2747610
Pengurus Asrama Kolej Kediaman D (maidam) :Cik Asma : 013 9615145
Jabatan Keselamatan (Gong Badak) : 09 6687750
Jabatan Keselamatan (Kota) : 09 6275755

Pusat Kesihatan Pelajar (Gong Badak) : 09 6688735
Ambulance : 013 9804946
 
p/s : Jaga keselamatan diri anda sendiri :)
 
 


No comments:

Post a Comment